Çalışma Alanları

Aile Hukuku

Türk Medeni Kanunu, 4721 Sayılı yasayla aile hukukunu düzenleyerek, bireylerin aile ilişkilerini, sorumluluklarını ve haklarını belirlemektedir. Bu kapsamda, kanunda yer alan aile hukuku, nişanlanma, evlenmenin koşulları ve hükümleri, boşanmanın koşulları ve sonuçları, nafaka, vesayet gibi temel konulara odaklanmaktadır.

Gayrimenkul Hukuku

Eşya Hukuku kapsamında önemli bir yer tutan Gayrimenkul Hukuku‘nu detaylı bir şekilde düzenlemektedir. Gayrimenkul Hukuku, taşınmaz malların mülkiyeti, kullanımı ve bunlar üzerindeki hakların düzenlenmesi gibi konuları içeren geniş bir hukuki alanı kapsar.

Sigorta Hukuku

Her geçen gün çeşitlenen sigorta ürünleri ve hizmetleri sigorta kapsamının ne ölçüde olduğu, ödemelerin nasıl yapıldığı gibi konularda hukuki ihtilafları beraberinde getirmektedir. Bu noktada, sözleşmelerdeki ayrıntılar, hukuki belirsizliklere yol açarak hukuki uyuşmazlıkların temelini oluşturur.

Bilişim ve Veri Koruma Hukuku

Bilişim ve veri koruma hukuku, bilginin elektronik ortamda düzenli ve güvenli bir şekilde işlenmesiyle ilgilenir; Berke Kaşıkaralar bu alandaki hukuki gelişmeleri takip ederek müvekkillerinin haklarını korur.

sirketler-hukuku-thumnail

Şirketler Hukuku

Şirketler hukuku, iş dünyasının dinamiklerine uygun olarak ticari işlemleri düzenleyen ve ticaret şirketlerinin kurulması, birleşmesi, bölünmesi, devir edilmesi, tip değiştirmesi, tasfiyesi gibi konulara odaklanan önemli bir hukuk dalıdır.

ceza hukuku

Ceza Hukuku

Ceza Hukuku, toplumda kabul edilen normları ihlal eden eylemlere karşı devletin uyguladığı yaptırımları düzenleyen bir hukuk dalıdır. TCK’da genel olarak düzenlenmiş ve Bankacılık ve Türk Ticaret Kanunu gibi pek çok kanunda da cezai hükümleri bulunmaktadır.

Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku

Yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’deki hukuki süreçleri baştan sona takip ederek, çalışma izinlerinden oturma iznine, Türk vatandaşlığı başvurularına kadar geniş bir yelpazede hukuki danışmanlık hizmeti sunmaktayız

fikr-i mulkiyet

Fikri Mülkiyet Hukuku

Fikri Mülkiyet Hukuku, insanın yaratıcılığı sonucu ortaya çıkan fikir ve ürünlerini koruyan ve bu konuda sahip olduğu hakları düzenleyen önemli bir hukuk dalıdır. Hem sınai alanda yapılan icatlar ve buluşlar, hem de sanatsal eserler, fikri mülkiyet hukuku kapsamında korunmaktadır.

sozlesmeler hukuku

Sözleşmeler Hukuku

Sözleşmeler hukuku, işletmelerin ve bireylerin ihtiyaçlarına uygun olarak sözleşmelerin hazırlanması, incelenmesi, değişikliklerin gerçekleştirilmesi ve imzalanması gibi konuları kapsayan önemli bir hukuk alanıdır.

İcra ve İflas
Hukuku

İcra ve İflas Hukuku, özel hukuktan kaynaklanan alacakların borçlu tarafından ödenmemesi durumunda, alacaklının talebi üzerine kamusal otorite ve güç kullanılarak çözüme kavuşturulan hukuk dalını ifade eder.

tuketici hukuku

Tüketici Hukuku

Tüketici hukuku, tüketicilerin sağlık, güvenlik ve ekonomik çıkarlarını koruyan, zararlarını tazmin eden ve çevresel tehlikelerden koruyan önlemleri içeren bir hukuk dalıdır. Tüketicilerin bilinçlenmesini ve tüketiciyi koruyucu girişimleri desteklemeyi amaçlamaktadır.

startup

Startup Hukuku

Start-up hukuku, girişimcilerin yenilikçi fikirlerini koruma ve ticarileştirme ihtiyacını karşılayan yeni bir hukuk dalıdır. Bu hukuk dalı, girişim fikirlerinin ticari bir değer kazanması sürecinde ortaya çıkan sorunları ele alır ve çözüm yolları sunar.